North London

Garden Room

Material used

Material type Terrazzo cement
Quantity supplied 30 sq m
Areas used Dining room floor
Client Private
Architect Tal Ben-Amar of Pilbrow & Partners

About

Architect Tal Ben-Amar completely remodelled the dining and kitchen room in his family home, designing it around a need for more light, greenery, generous storage and tranquil atmosphere. Truly bespoke, sustainable and matched with playful design elements, this extension project is enviable but not flashy.

First of all, instead of eating away the precious back garden space, the architect chose to extend the new space to the side along the walls of the main building. Large panes of glass are slotted in as part of an extension wall and roof. As a result – a cosy and spacious family dining room that visually continues towards the tranquil garden.

For the interior surfaces, the client chose natural materials: grey terrazzo for the floors, warm-toned in-built plywood kitchen furniture with brushed-chrome work-tops and fixtures. He also added Pantone’s Flowerpot light pendant, Eames dining chares and a bold Abstract mural to give its distinctive character.

Photo by Peter Cook

Related Projects